Sagts/skrivits om Tre liv

Några exempel från bloggar/Instagram:


Vilken fascinerande story! Detta är del två i serien Tresamheten /.../ jag fastnar i boken och storyn berör mig och jag har svårt att släppa den och när sista sidan är läst så stannar den kvar i mina tankar.

Veronicas_bok_bak_liv på InstagramIngela Wadbring har skrivit en lysande fortsättning på Och livet bara pågår. Det är många härliga känslor, omgivningens åsikter och igen oväntade vändningar. Det är en njutningsfull läsning med underbara karaktärer och sanna vänner ...

Carinas läsdagbok på InstagramÄven den här gången har Ingela skrivit en riktig bladvändare. Med fingertoppskänsla skildrar hon Iosifs och Marijas liv och det är omöjligt att inte engagera sig i allt de går igenom. Tre liv är en mycket välskriven och genomtänkt bok som det inte går att lägga ifrån sig.

   Tre liv är en inkännande relationsroman som passar alla som är intresserade av människors liv och som också tycker om att få egna tankar att bära med sig långt efter det att man läst den sista sidan. 

www.bokcirkel.seWadbring skriver på ett lättförståeligt sätt, vilket gör det lätt att komma in i berättelsen. Historien är verklighetstroget och är lätt att relaterar till, vilket gör att det känns som att man själv kan hamna i en liknande situation. Boken är en fortsättning på "Och livet bara pågår" men kan läsas fristående.
   "Tre liv" är en vacker och känslosam berättelse som kommer att beröra läsaren på djupet. Där slutet är så ofantligt vackert. Jag rekommenderar boken till alla som är intresserade av kärlekshistorier och familjedrama.

Librolicions på InstagramBibliotekstjänst, BTJ

BTJ är kanske den viktigaste recensionen av alla eftersom många bibliotek baserar sina inköp på vad BTJ tycker. Samma person som recenserade Och livet bara pågår, har recenserat Tre liv. Man får inte publicera hela recensionen, utan enbart ett utdrag:


Berättelsen är en lättläst men ovanlig relationsroman som nog kan väcka tankar hos den enskilde läsaren såväl som diskussionslust i lättsamma bokcirklar.

BTJ-häftet 4/2023, Lektör Gunilla BergdahlFlera bloggare har skrivit om boken. Några av dem som läst och tyckt finner du här:

Stinas boksida, 2023-02-18

Veronicas_bok_bak_liv, 2023-02-09

Basilikablogg, 2023-02-02

Bokcirkel, 2023-01-21

Librolicions, 2023-01-21

Carinas läsdagbok, 2023-01-16

Evelinas boktips, 2023-01-03M Magasin nr 4/2023

I ett stort uppslaget reportage i M Magasin

nr 4/2023 intervjuades jag om relationer,

sätt att leva, samhällsnormer och om hur det var när min man Sven ramlade ihop i en stroke och vilka tankar det väckte. För det var många tankar. Artikeln finns inte online, utan enbart i papperstidningen.


Allers nr 10/2023

Ett femsidigt reportage blev det hos Allers, i nr 10/2023,

som likt intervjun i M Magasin handlade om tresamheten,

relationer, sätt att leva, samhällets normer, egna

erfarenheter av att vårda med mera.

Här fanns också ett utdrag ur boken.

Artikeln går bara att läsa på papper, inte online.
Bonnier News Local

När min debutroman kom i januari 2022 skrevs en helsida i Sundsvalls Tidning. Samma journalist skrev om uppföljaren, och den artikeln är publicerad i flera av tidningarna i Bonnier News Local. Samtliga artiklar ligger bakom betalvägg, så det krävs inlogg.

Östersunds-Posten 2023-02-18

Tidningen Ångermanland, 2023-02-17

Sundsvalls Tidning, 2023-02-16ICA-kuriren, 2023-01-13

Under rubriken Konlikt mellan kärlek och lojalitet skrev Linda Skugge om Tre liv. Den taggades med texten "utanför topplistan". Artikeln finns inte online utan bara i papperstidningen.


Sagts/skrivits om Och livet bara pågår

Några exempel från bloggar/Instagram:


... min första tanke när jag läst klart var att den är helt perfekt för bokcirklar. Den ger mycket att prata om och det bästa är att jag spontant skulle säga att frågorna den väcker inte har några givna svar. Jag har själv en bokcirkel med ett tiotal väninnor sedan nitton år tillbaka och trots att vi vid det här laget känner varandra rätt väl är jag säker på att det skulle komma fram en hel del oväntade synpunkter vid en diskussion om just den här boken. /.../

   Med sin roman utmanar författaren Ingela Wadbring både våra egna föreställningar om hur det perfekta livet ser ut och samhällets normer. Det är ofrånkomligt att själv börja fundera över hur man gjort om man hamnat i en liknande situation. Och även om jag skulle välja kärleken, vad skulle omgivningen tycka om mitt val med tanke på att Almira finns där i bakgrunden?

www.bokcirkel.seDen här boken har ett språk som jag tycker om /…/ De största frågorna är ändå, vad händer när någon blir sjuk i en familj och vad händer med den livspartner som står bredvid? Vilka känslor väcks till liv och vilka blir kvar, sorg, skuld, ansvar, tillit och lojalitet?

www.basilicablogg.se

 


Göteborg kändes hemma, perfekta beskrivningar av miljöerna, karaktärerna och relationerna. Det var så det pirrade i kroppen min när blickar möttes mellan Marija och Iosif. /…/ en vacker empatisk helhet.

Bokfantast_lena på InstagramEn underbar bok om kärlek, relationer och oväntade frågeställningar.

Carinas läsdagbok på Instagram 
Bibliotekstjänst, BTJ

Ett av de viktigaste ställena att bli recenserad är av Bibliotekstjänst, eftersom bland annat bibliotekarier läser de recensioner som kommer där. Man får inte citera hela deras recensioner, men några rader: 


Att kärlek uppstår är givet, men författaren låter inte förhållandet enbart utvecklas till glädje och sorglöshet, utan väcker också läsarens tankar på hur en relation kan utvecklas då en av parterna är bunden till en, i detta fall, svårt strokedrabbad livskamrat. Temat och problematiken berör och stannar kvar, medan bl.a. miljöerna målas med väl bred pensel /…/den cliffhanger hon avslutar med gör att det är värt att bortse ifrån, för att i kommande bok få veta vad som händer med Marija, Iosif och deras annorlunda tvåsamhet.

BTJ-häftet nr 5, 2022. Lektör Gunilla BergdahlFlera bloggare har skrivit om boken. Några av dem som läst och tyckt finner du här:

Bokfantast Lena, 2022-05-24

Carinas läsdagbok, 2022-05-04

Eftertänkt, 2022-03-11

Kerstins bokblandning, 2022-02-26

Lottens bokblogg, 2022-02-09

Basilikablogg, 2022-02-03

Bokcirkel, 2022-01-21


Några radioinslag där boken diskuteras finns här:

P4 Göteborg, 2022-02-05 (1.39.45 in i inslaget)

P4 Västernorrland, 2022-01-10


Allas, 2022-03-18

I ett stort uppslaget reportage fick jag möjlighet att utveckla tankar kring detta med sjukdom och relationer. Det är spännande och skrämmande på samma gång att få lov att göra just det. Detta reportage publicerades också i papperstidningen Allas i maj 2022.


Alingsås Tidning, 2022-01-22

En intervju om Och livet bara pågår dök upp också i Alingsås Tidning. Det tycks som om artikeln är öppen för läsning även utan prenumeration. Klicka!


Alingsås-Kuriren, 2022-01-19

En intervju om Och livet bara pågår kom i Alingsås-Kuriren, som faktiskt är den tidning där min allra första offentliga text publicerades - den 29 mars 1984. Det är ett tag sedan. Den finns i gamla tidningslägg, men för att läsa den här intervjun räcker det att klicka på länken.


Bonnier News Local

Det är första och troligen enda gången i mitt liv som jag omskrivs på en hel kultursida, endast i konkurrens med en lite notis om mottagaren av Nobelpriset i litteratur,

Artikeln ligger bakom betalvägg, och jag har inte tillstånd att publicera den här. Men om du har inlogg så går det att läsa,

Östersunds-Posten, 2022-01-15

Sundsvalls Tidning, 2022-01-14Någon är först att berätta - och i mitt fall blev det min första lektör!

I november 2021, dvs mer än två månader innan Och livet bara pågår utkom, fanns en första teaser hos Gith Thedvall, som var min allra första lektör. Sommaren 2020 skickade jag manuset till henne för lektörsläsning, fick kloka kommentarer och arbetade vidare med det. Hon har lagt upp boken på sin blogg och på sitt Instagramkonto.