Kommande föreläsningar


Tidigare föreläsningar

Lördagen den 5 augusti 2023 höll jag ett föredrag i Stampens kvar i Alingsås på temat att tänka utanför boxen. Hur kan man tänka kreativt och bevara sin nyfikenhet?


Det handlade om rutiner och vanor, som vi alla behöver ha för att slippa fundera över små vardagssaker. Det handlade också om hur man kan träna upp sin nyfikenhet och utmana sig själv på ganska enkla sätt. Det viktiga är att vilja vara nyfiken och tänka utanför ramarna!


Alla behöver inte bli entreprenörer, men vi kan alla lära oss något av dem som vågar tänka nytt och annorlunda.

Allmänt om föreläsningar

Jag föreläser gärna i olika sammanhang, och periodvis har det blivit ofta. Under många år handlade det enbart om medieutveckling av olika slag, men från och med 2022 började förfrågningarna även handla om att skriva skönlitterärt och om att vara konstnär. Numera är jag bokningsbar via Författarcentrum väst när det gäller skrivande. När det gäller andra slags föreläsningar så är det enklast att kontakta mig direkt.


Exempel på innehåll från föreläsningar utanför akademin men inom medieutvecklingsområdet  är för olika utskott och departement i riksdagen, politikerveckan i Almedalen, Stockholms kammarrätt, Förläggarföreningen och olika mediehus. Jag håller också föredrag för allmänheten i form av senioruniversitet, mässor, folkuniversitet och föreningar.


Det finns dock ett aber: eftersom jag bor i Alingsås och arbetar i Sundsvall har jag svårt att tacka ja till förfrågningar som ligger långt fram i tiden. Jag har full förståelse för att program måste tryckas i god tid, men kan jag sällan tacka ja till något som ligger fem-sex månader framåt, för jag vet inte vilken landsända jag befinner mig i då. Och än så länge måste jag låta lönearbetet prioriteras tidsmässigt.