Sagts/skrivits om Livet ut

Trilogin i mål!


Det är en bra rubrik, för det är verkligen så det känns. Tre böcker på tre år, det är jag stolt över.


Boken - eller snarare böckerna - är inte recenserade, men däremot omskrivna.


Artikeln i Lokalpressen Alingsås från den 25 april 2024 är enklast att läsa här.

Detta är tredje och sista delen i trilogin Tresamheten, en lite annorlunda serie som jag verkligen älskat. Speciellt första och andra boken, men även den här är bra.
I första boken fick man verkligen en tankeställare om livet, och den har följt med mig genom samtliga böcker.

/.../

Flera gånger händer något oväntat jag inte räknat med. Här finns mycket känslor, både glädje men också sorg. Ibland blir inte livet som man tänkt sig.


stinas_boksida på Instagram 240322

Att få följa med nya och gamla karaktärer i de tre böckerna i Tresamheten har varit en ynnest.

/.../

Livet ut blev ett fint avslut på Tresamheten. En del överraskningar och en del väntat innehåller boken. Tresamheten är en vacker serie som innehåller oväntade relationer, mogen kärlek och många känslosamma händelser. Så mycket mera än en relationsroman!


Carinas_lasdagbok på Instagram 240308

Det där med att bli omskriven är alltid kluvet. På Instragram är det en sak, där är alla som följer och läser bokstagrammare intresserade av just böcker och författare. Men när jag blir intervjuad av mitt eget lärosäte i rollen som författare känns det  lite skruvat... men också kul så klart.

En trilogi som som jag verkligen uppskattat att läsa, det finns så mycket i denna serie som speglar det pågående livet, saker och händelser som bara sker medan dagar, veckor och år bara pågår. Det som kallas livet.
Allt från kärlek och olika relations- konstellationer, barn, sjukdomar, död och att livet inte alltid blir som man tänkt sig, men det kan bli bra ändå, bara man har rätt inställning.

Jag tänker inte spoila något av denna handling… för jag tycker att du ska börja från början istället…

bythebook_m på Instagram 240227

En härlig och tankeväckande serie om hur kärleken kan ställa oerhörda krav på en när man träffar den rätte. Jag är så imponerad av Marija hur mycket hon ger och väljer och vågar att dela det som ingår i ett liv tillsammans med Iosif.
/.../
Att kärleken övervinner allt vet jag inte men att den kan övervinna det mesta tänker jag är sant och denna trilogi visar på det. Kan varmt rekommendera denna lite annorlunda bokserie ♥️


@bokfantast_lena på Instagram 240223

Författaren lyckas även denna tredje gång berätta en historia som fångar läsaren och får en att fundera över livet och de val man gör. Ingela har en så tydlig känsla för detaljer och det gör att oavsett vad som händer så känns allt fullständigt trovärdigt och det är lätt att sätta sig in i karaktärernas känslor och upplevelser. Ingela vill också belysa olika samhällsfenomen som till exempel klasskillnader och politiska motsättningar och det gör att boken blir så mycket mer än bara en relationsroman. Hon tar upp frågor som kanske inte alltid är så bekväma och det tycker jag är både modigt och viktigt.


Bokcirkel 240121

Sundvalls Tidning, 240115


Redan innan boken kom ut i handeln intervjuades jag av Sundsvalls tidning om den.


En helsida blev det, precis som vid de två tidigare böckerna. Roligt (?) att notera är att bilden är densamma som förra året!


Mitt i den vardagsnäraskildringen möts här olika livsstilar, politiska åsikter och skillnader i människosyn. Böckerna väcker många olika känslor och flera av dem dröjer sig kvar. Det här är berättelserom kärlek och vänskap, värderingar och normer, men också om känslor som väcks och känslor som blir kvar, sorg, skuld, ansvar, tillit och lojalitet. Det är inte alltid så enkelt som att låta antingen hjärta eller hjärna bestämma, här finns många aspekter att vrida och vända på.

     Tycker du om att läsa om relationer och följa med i förtroliga samtal där viktiga frågor ställs på sin spets? Läs då hela Ingela Wadbrings serie Tresamheten.

Basilikablogg (240131)Bibliotekstjänst (BTJ)


BTJ är en viktig tyckare i sammanhanget, och lektören Christine Karlsson (som inte är samma lektör som för de två första böckerna) skrev bland annat så här om boken i BTJ-häftet nr 4, 2024:


Romanen är lättläst med ett flyt i språket, och berättelsen är en mysig plats att vistas i med sina vardagsnära skildringar av familj och kärlek.